Un somni de tres anys (1984-1987)

Un somni de tres anys (1984-1987)
L’aventura de l’AD Prat a Tercera Divisió va durar tres anys.
El debut en la categoria va tenir lloc el 2 de setembre de 1984 a Manlleu, amb derrota per 1-0, i el primer partit a casa es va disputar el cap de setmana següent amb empat final contra el FC Santboià (2-2).

Aquell primer curs, amb Jordi Muntané primer i Pascual Castillo després a la banqueta, el conjunt potablava va signar una permanència còmoda, acabant setzè i deu punts per sobre de les places de descens.

En la segona campanya a Tercera, la 1985-86, l’equip potablava va patir bastant, tot i que va acabar la lliga en novena posició. L’explicació rau en la reestructuració que va proposar la Federació Catalana de Futbol, que implicava el descens de set equips de Tercera Divisió a Preferent Regional. Amb tot, l’AD Prat es va jugar la salvació amb el CE Europa en la darrera jornada al Fondo d’en Peixo, en un duel directe que el conjunt potablava va guanyar per 4-2.

En general, va ser un any peculiar, amb resultats insòlits com un triomf per 0-3 en el debut al camp del Martinenc que va situar el Prat líder de la lliga i un 5-5 espectacular al camp del Terrassa.

En el tercer curs a la màxima categoria autonòmica, el conjunt dirigit per Jaume Olivé va patir un contratemps rere un altre i, quan semblava que podia salvar la categoria en una promoció de permanència contra l’Esplugues, un dels millors equips de Preferent Regional, va arribar el cop final. L’adversari en l’eliminatòria va agafar avantatge a casa seva amb un 1-0 i va posar l’estocada amb un 1-4 al Fondo d’en Peixo. D’aquesta manera, l’AD Prat s’acomiadava de la Tercera Divisió i tornava a les divisions regionals.