Els inicis amb Manolo Márquez (2003-2006)

Per encarar amb garanties el primer curs al Municipal Sagnier i de nou a Primera Catalana, el club va confeccionar una plantilla plena de jugadors contrastats del futbol català, però el projecte no va sortir bé. 
Un nombre excessiu d’empats i una dolorosa derrota al camp del Poble Sec van situar el conjunt potablava a 10 punts de les places d’ascens quan només restaven deu jornades per al final. Aleshores la directiva va decidir moure fitxa i va contractar Manolo Márquez, entrenador que provenia de la Penya Barcelonista Anguera i que, amb el temps, resultaria clau per entendre la consolidació de l’AE Prat entre els grans equips de Catalunya.

El tècnic barceloní va debutar amb un empat al camp del CD Morell (1-1),però ben aviat l’equip va començar a sumar de tres en tres i es va plantar a la penúltima jornada amb clares opcions d’ascens, unes esperances truncades amb la derrota en la jornada 37 a Badalona (3-0). En l’últim cap de setmana de lliga, les ensopegades parcials del Balaguer i el Masnou convertien el Prat en conjunt de Tercera Divisió, però els resultats van variar i el Sagnier es va quedar amb la mel als llavis.

El curs següent es va plantejar d’una manera molt diferent. Márquez va confiar en una fornada de jugadors joves que havien fet un gran paper a la PB Anguera i en altres conjunts modestos, i el resultat no podria haver estat millor. L’AE Prat va certificar l’ascens a Tercera Divisió a tres jornades per al final amb una victòria al Sagnier contra el Pubilla Cases (6-1) i el diumenge següent es va proclamar, per primer cop en la història, campió de Primera Catalana després de superar el Manlleu.

La temporada 2005/06 va ser bona per a l’AE Prat, que va assolir la permanència sense problemes i fins i tot va ocupar places de promoció d’ascens a finals de la primera volta del campionat. Amb la conclusió del curs, però, el club va anunciar la marxa de Manolo Márquez al CE Europa i l’arribada de Kiko Díaz com a nou tècnic del primer equip potablava.