El camí fins a Tercera (1979-1984)

El camí fins a Tercera (1979-1984)
Dos descensos consecutius de categoria van retornar l’Asociación Deportiva Prat a la Segona Regional.
Aleshores, Ferran Manresa va arribar a la banqueta potablava amb l’objectiu de reactivar l’equip i d’escalar divisions en el futbol català. Dit i fet. Amb ell, el conjunt va aconseguir dos ascensos signant gairebé dos anys d’imbatibilitat al Fondo d’en Peixo i oferint grans partits de futbol a l’afició acompanyava.

Després d’aquelles magnífiques campanyes, semblava que els camins de Ferran Manresa i de l’AD Prat estaven ben units, però l’estiu de 1983 es va confirmar la no continuïtat del tècnic i el club va donar les regnes del conjunt a Xavi Prat.

El nou entrenador va liderar un curs molt bo i, gràcies a quatre victòries seguides en el tram final de lliga, l’equip es va plantar a l’última jornada amb possibilitats d’aconseguir l’ascens a Tercera Divisió, havent de vèncer a casa la UDA Gramenet. D’aquesta manera, el 10 de juny de 1984 es va convertir en una de les dates més importants de la història del club, ja que el conjunt de Xavi Prat es va imposar per 1-0 davant de 2.500 seguidors i gràcies a un gol matiner de Valero. Carles Piñol, president aleshores de l’entitat; la Peña El Llanto, que acompanyava l’equip amunt i avall, i la resta d’aficionats pratencs, van esclatar d’emoció en viure el primer ascens del club a Tercera Divisió.