Consolidació a partir de les noces d’or (1987-2001)

Consolidació a partir de les noces d’or (1987-2001)
Consumat el descens, l’incansable president Carles Piñol va deixar el càrrec després de dinou anys (21 com a directiu),cansat del poc suport administratiu que rebia el club.
L’entitat va passar a mans d’una comissió gestora encapçalada per Lluís Mijoler. Durant els propers anys, el futbol no va brindar grans alegries a l’afició pratenca i el club va repartir els esforços en altres esports.

L’AD Prat va disposar de seccions de bàsquet, patinatge i voleibol, tot i que amb els anys van ser absorbides per entitats dedicades exclusivament a aquests esports, com va fer el Club Bàsquet Prat l’any 1993.

Amb tot plegat, no és fins al 1995, en les noces d’or del club, quan el primer equip de futbol recupera el nivell que havia tingut anteriorment. Sota la direcció tècnica de Gregorio Expósito, el conjunt potablava encara la temporada 1995-96 sabedor que és un dels favorits per aconseguir l’ascens a Primera Catalana.

L’equip va acabar el campionat en segona posició, fet que li va atorgar la possibilitat de disputar la promoció d’ascens a una eliminatòria contra el Masnou. En l’anada, el bloc potablava es va imposar per 1-0 al Fondo d’en Peixo, i en la tornada, amb un Josep Costa impressionant sota pals i 500 aficionats pratencs a les grades, el Prat va aconseguir un empat per 0-0 que el va situar de nou a Primera Catalana.

Tot i un breu parèntesi a Preferent Regional, el club es va consolidar a Primera Catalana i a poc a poc va aconseguir convertir-se en un equip respectat en la categoria i sempre aspirant a ser a la part alta. La temporada 2000-01, la directiva va construir una plantilla amb jugadors molt destacats, però el projecte va sortir malament i el conjunt potablava es va salvar del descens directe en l’última jornada amb un gol de Lay a Masnou.

El descensos compensats, però, confirmaven el descens del Prat, fins que el Vilobí va oficialitzar la seva desaparició i la conseqüent permanència pratenca a Primera Catalana.