Adéus dolorosos, a Tercera i al Fondo d’en Peixo (2002-2003)

L’inici del curs 2002-03 va ser força accidentat. Mauro Ravnich, el nou entrenador per a aquella temporada històrica, va ser destituït abans d’acabar la primera volta.
Pepito Ramos va agafar aleshores les regnes de l’equip, però va marxar a Palamós de seguida, i el relleu definitiu va ser Rafa García. Amb el tècnic definitiu, el conjunt potablava va començar a reaccionar, es va fer molt fort a casa i va aconseguir sortir de les places de descens en les últimes jornades.

Malgrat tot, l’equip va perdre l’últim partit de lliga al camp del CE Europa per 4-2 i, per culpa dels descensos compensats, va perdre la categoria que tants anys li havia costat aconseguir. Per a més inri, l’entitat va perdre Santiago Val (secretari del club) i Enric Florés (un dels pocs jugadors que va vestir la samarreta de l’AE Prat més d’una dècada).

El curs següent, el 2003-04, l’AE Prat va complir la il·lusió de jugar com a local en un camp de gespa, tot i que per aconseguir-ho va haver de deixar el mític Fondo d’en Peixo i traslladar-se al Sagnier. A aquest canvi de camp se li va afegir un canvi de president: Lluís Mijoler va cedir el seu lloc a Luis Quiñonero.