Com serà la propera edició de la Copa Catalunya?

L'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana aprova un canvi de format en la competició que unificarà l'Absoluta i l'Amateur a partir d'aquesta temporada

L'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de futbol celebrada ahir a Sant Cugat va aprovar una reestructuració en el model de competició de la Copa Catalunya 2024-2025. No hi haurà dues competicions, l'Absoluta i l'Amateur com fins ara sinó que es jugarà tota de forma unificada tant en categoria masculina com en la femenina. Amb aquest nou format es busca augmentar els al·licients per part de tots els equips participants ja que es podria donar el cas que un equip de 4a o 3a Catalana s'acabés enfrontant a un de 3a o 2a RFEF, sempre i quan vagin avançant rondes. El que també va quedar definit és el calendari de la competició que aquí sí, diferencia l'inici dels diferents equips segons la categoria en la qual juguen.

Els primers en entrar en competició seran els de 4a i 3a Catalana que debutaran a l'1 de setembre. Una setmana després, el dia 8 serà el torn dels equips de la 2a Catalana i set dies després, el 15 de setembre, començaran a entrar en acció els equips de 1a Catalana i Lliga Èlit. El debut de l'AE Prat en aquest nou format de Copa Catalunya serà al mes d'octubre entrant directament a la quarta ronda. A la cinquena eliminatòria també a l'octubre hi accediran els guanyadors de les anteriors i elsequips de 2a RFEF que debutaran. La sisena eliminatòria la jugaran els equips que hagin superat exclusivament la cinquena i no serà fins la setena eliminatòria, en aquest cas al mes de novembre quan entrarà en acció el Nàstic de Tarragona com a representant de 1a RFEF ja que el Barcelona Atlètic per la seva condició de filial no hi pot participar.

A partir d'aquí, vuitens, quarts, semifinals i final prevista pels mesos de març o abril del 2025. Així doncs, l'AE Prat en el suposat cas d'arribar a una final hauria de superar un total de 8 eliminatòries. Uns partits que es jugaran sempre en el camp de l'equip d'inferior categoria o en el de pitjor classificació en el cas que siguin de la mateixa categoria. Recordem que l'AE Prat hi prendrà part només en categoria masculina ja que malauradament l'equip femení no s'hi ha pogut classificar aquesta temporada.

Article de:
Joan Blanch
Data publicació:
27/6/2024
Notícies relacionades

Aleix Ruiz, Álex Sánchez i Biel Blanco. Coneix els tres fitxatges de l'AE Prat fins ara

La pretemporada de l'AE Prat, definida

Un mes exacte per a l'inici de la pretemporada

potablava, la teva aportació ens dona ales

Fes-te soci/a per només 50€ i viu la passió de l’AE Prat tota la temporada a 2aRFEF, a més de gaudir de grans descomptes!

Fes-te soci