2011: un bon any per a l'AE Prat

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
2011: un bon any per a l'AE Prat

MANOLO GOL. Malgrat que el 2011 no ha estat un bon any a molts nivells, el primer equip de l'Associació Esportiva Prat sí que ha pogut donar força alegries als seus seguidors. Especialment en els darrers mesos, quan el conjunt entrenat per Agustín Vacas s'ha col.locat en els primers llocs de la taula de Tercera Divisió i, de fet, ha aconseguit tancar l'any com a lider de la categoria, fet totalment històric per a l'entitat. Tot seguit, fem un cop d'ull als números bàsics que han marcat la trajectòria del Prat en aquest 2011 ja esgotat.

El primer equip de l'AE Prat ha jugat, al llarg d'aquest 2011, un total de 37 partits: 19 corresponents a la temporada 2010-11 amb Miguel López a la banqueta, i 18 a la present, ja sota la batuta d’Agustín Vacas. L'excel.lent línia viscuda els darrers mesos ha permès que, d'aquests 37 partits, els pratencs n'hagin guanyat 18, que 10 hagin finalitzat en empat i que 9 s’hagin perdut. El registre golejador ha estat força considerable, amb 50 gols marcats i 28 encaixats –poc més de la meitat-.


Un 2011 de grans ratxes de victòries i d'imbatibilitat

És evident que els bons registres dels darrers quatre mesos s’han notat no només en el volum global de victòries, sinó també en d’altres estadístiques. Per exemple, en la millor ratxa d’imbatibilitat, que ha estat de 8 jornades. Aquesta es va iniciar en la jornada 6 -el 25 de setembre, amb triomf per 0-2 a Balaguer- i va acabar el 13 de novembre, quan els pratencs van perdre a casa per 0-2 davant el Castelldefels. A més, dins aquest període, el Prat ha aconseguit obtenir la millor ratxa de victòries consecutives a Tercera, amb 6 encontres guanyats: 0-1 al camp de la Montañesa, 3-0 al Vilafranca, 1-5 a Amposta, 3-0 al Rubí, 0-1 a Vic i mateix 0-1 a Masnou. Per acabar-ho d’arrodonir, els pratencs han acabat l’any sumant 7 victòries consecutives a fora de casa, fet que el converteix en el millor visitant de la categoria quan pràcticament s’ha arribat a l’equador del campionat. Altres dades potser no han sigut tan agradables. Entre elles, el fet que entre el 10 d’abril i el 4 de setembre, en un total de 6 partits -5 de la temporada pasada i 1 de la present- no se sumés cap victoria, amb 3 empats i 3 derrotes en idèntic número d’enfrontaments.


30 jugadors vestits de curt i 50 gols molt repartits

En total, durant el 2011, han vestit la samarreta blanqueta en partits oficials un total de 30 jugadors. Els gols han estat més repartits que la loteria de Nadal: el màxim golejador pratenc del 2011 ha estat Ignacio Rosillo amb 6 dianes. L’han seguit de prop Jaime i Ferran amb 5, Matamala i Larios amb 4 i Óscar Sierra amb 3. Per sota, han fet 2 gols Fran Bea, Pedro, Mechi, Fran Arévalo, Rafa Murillo i Aitor. Amb un golet, han acabat el 2011 Víctor Duran, Álex Pérez, Ernest, Charly y Cano. Els dos gols que falten en la relació per arribar als 50 han estat en propia portería dels equips rivals. Finalment, cal destacar en l’estadística de porters que, dels 28 gols encaixats, Toni Texeira n’ha encaixat 24 en 33 partits. En els altres quatre disputats ha jugat Isma Guzmán, que n’ha encaixat un total de 4.

Així doncs, el 2011 es tanca amb un excel.lent regust de boca pels pota blava, sobretot perquè durant l’any han anat de menys a més, i perquè la progressió els ha portat a a ser liders en el moment de menjar-se el raïm de Cap d’Any. El desig de tota la plantilla, cos tècnic, directiva i socis i aficionats és que el 2012 sigui encara una mica millor i pugui dur cap a un final de temporada exitós.