L'abans de l'AD Prat. Primers equips de futbol al Prat (1910-1935)

L'abans de l'AD Prat. Primers equips de futbol al Prat (1910-1935)
- L'abans de l'AD Prat (1910-1945)
- Creació de la mítica UD Prat
 
 
L'abans de l'AD Prat (1910-1945)
 
PrecedentsNo és l’AE Prat el primer club de futbol que sorgeix a la nostra localitat. Ja a la dècada dels anys 10 s’havia creat un equip d’aficionats al carrer Ferran Puig, i durant els primers anys 30 va començar a créixer la febre futbolera amb els emblemàtiques Peña Gol i Peña Merengues. Però al marge d'aquestes penyes, els dos primers clubs de certa rellevància al Prat van ser el Club Deportivo Prat (1934),que vestia amb samarreta blanca i pantaló negre, i el CD Internacional (1935),que ho feia amb la samarreta blava i el pantaló blanc.


 
 
Creació de la mítica UD Prat

Tot i la rivalitat existent –fins i tot extrapolable a la política-, les dues entitats acabaran fusionant-se i sota el mandat de Rafael Mas –home important de l’esport del moment- es crea la Unión Deportiva Prat, el maig de 1939.

La Unión Deportiva Prat va ser un equip de somni, que en el seu primer any de vida va aconseguir la gesta de guanyar el Campionat de Catalunya Amateur a Vic en una final disputada davant l’Olot per 4-2. L’èxit portaria el desmantellament d’aquell equip i, com a casos més destacats, la marxa dels pratencs Felip Ara i Jaume Arasa al primer equip del RCD Espanyol, amb qui guanyarien la Copa del Rei del 1940 a València contra el Real Madrid. La Unión Deportiva Prat, ferida de mort, desapareixia poc després.

 
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat